Is het tijd om de turbo te reinigen? Dan moet je ervoor zorgen dat je ook het nodige weet over de turbo revisie. Het zou kunnen dat je ineens vermogen verliest. Of je hebt het idee dat het vermogen niet meer soepel is. Ook komt het voor dat je ineens meer brandstof verbruikt dan voorheen. Er bestaat dan een grote kans dat de turbo vervuild is en dan is het tijd om deze te reinigen. Maar hoe doe je dit? Gebruik onze tips en dan gaat het je zeker lukken! 

Reinigen van de turbo

Het doel van een turbo is vermogen van een benzine of van een dieselmotor verhogen. Het kan zijn dat de turbo niet goed kan draaien en dat kan dan komen door vuil- en roetafzetting die zich bevinden op het turbinewiel of op het compressorwiel. Mogelijk heb jij te maken met een vervuilde turbo als je merkt dat je motor vermogen verliest, meer brandstof verbruikt dan voorheen of als de motor ineens overmatig gaat roken. Je moet dan snel actie ondernemen om er wat aan te doen!  

Turbo schoonmaken

Er bestaat een speciale turbo cleaner om je turbo schoon te maken, dit is veel goedkoper dan vervangen. Vaak is het een prima oplossing en dan ook zeker het proberen waard! In de cleaner bevinden zich namelijk hulpmiddelen voor een snelle en zeer betaalbare reinigingsoperatie van de turbo. Je moet om hem schoon te maken de turbo uit je auto halen. Daarvoor moet je eerst de inlaatslangen verwijderen en ook moet je je uitlaat losmaken. Je trekt dan de slang van de versnelling unit los (let op doe het voorzichtig). Dan haal je de slangen van de oliesmering nog los. Houd er rekening mee dat je eerst de turbo los gaat maken van het uitlaatspruitstuk. Op deze manier kun je hem naar achteren kantelen. Zo kun jij de onderkant beter losmaken.  

Je moet er dan nog aan denken dat je de olieslangen en kanalen af gaat dekken. Er mag namelijk geen vuil in komen. Vind je het toch wat te technisch of ingewikkeld klinken om de turbo zelf schoon te maken? Dan kun je altijd advies van een specialist vragen of kijken of dat er iemand uit je omgeving je verder kan helpen. Maar wat van groot belang is, is dat er in ieder geval snel wordt gehandeld als je turbo vuil bevat.