Het kan iedereen gebeuren. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wat afleiding en opeens zit je bovenop een andere auto of een paaltje. Het is natuurlijk niet leuk. Wat moet je echter doen als je een ongeluk hebt gehad? Het belangrijkste is om de autoverzekering te bellen. Op die manier is het mogelijk om alles netjes te regelen.

auto ongeluk

Hoe ben je verzekert?

Het belangrijkste is om te weten hoe je verzekerd bent. Wanneer iemand all-risk verzekerd is dan wordt ook de schade vergoedt aan de eigen auto wanneer je zelf de schuldige bent van een ongeluk. Wanneer je alleen een WA verzekering hebt dan is alleen de schade aan de tegenpartij verzekerd. Bereken de verschillende premies door een simulatie autoverzekering te maken.

Een ongeluk en nu?

Wanneer het om een tweezijdig ongeval gaat is het belangrijk om als eerste te kijken of iedereen ongedeerd is. Pas dan is het nodig om de blikschade op te nemen.

De politie bellen?

In veel gevallen is het niet nodig om de politie te bellen. Helemaal niet wanneer het om een eenzijdig ongeluk gaat. Dus een ongeval waarbij je bijvoorbeeld een boom of lantaarnpaal hebt geraakt. Wanneer het gaat om een ongeval met een ander dan is het afhankelijk van de omvang van de schade. Wanneer er persoonlijk letsel is, is het goed om de politie en eventueel ook een ambulance in te schakelen.

Een schaderapport opmaken

Zodra het kan is het belangrijk om zo snel als mogelijk de schade op te nemen en ook om een schaderapport te maken. Het is belangrijk voor de verzekering. Het zorgt ervoor dat de juiste verzekering aan de juiste persoon de schade vergoedt. Door dit goed en correct te doen is het mogelijk om zonder politie alles af te ronden. Wel zo prettig natuurlijk.