Met 3 vrienden gaan we al sinds 5 jaar elke zomer met de auto op vakantie naar het zuiden van Europa. Altijd wordt er andere route genomen, maar we komen altijd terecht in Spanje, om en nabij Valencia. We gaan al sinds jaar en dag samen met de vrienden op vakantie. We kijken er elk jaar opnieuw weer naar uit. Als het dan daadwerkelijk zover is, is het genieten. Maar wat maakt een autovakantie succesvol?

auto vakantie

Voorbereiding

Er altijd veel voorbereiding bij kijken. Allereerst moeten we een goede route uitplannen. Dan moet ruim van tevoren. Laat dat nou niet onze sterkste punt zijn. We hebben tot nu toe elk jaar gehad dat we op het laatste moment nog een hotel moesten boeken. Maar dat hoor er bij en is ook de charme van op vakantie gaan met de jongens.

Vervoer

Eenmaal de route uitgestippeld, moeten we ons focussen op de auto. We hadden altijd een auto van één van onze vrienden waarmee we op vakantie gingen. Dit jaar zou ik een nieuwe auto kopen. Natuurlijk ook met in het achterhoofd dat we lange afstanden zouden afleggen in de zomer. Dus daar hield ik rekening mee bij de aanschaf van de auto. Het moest natuurlijk in het budget passen. Toen vond ik een occasion bij Vortkamp in Enschede. Een ruime auto die niet meer dan 2 jaar oud was en ook nog betaalbaar was.

Dakdrager

Als de dag is aangebroken dat we op weg gaan, moet eerst de auto ingeladen worden. Ook hierin hebben we afgelopen jaar een verandering aangebracht wat we iedereen kunnen aanraden. We hebben voor het eerst gebruik gemaakt van een dakdrager. Waar we voorheen altijd de kofferbak en de achterbank volpropten hoefde dat deze keer niet. Door de dakdrager van Faradbox in Enschede hebben we een ruime dakdrager gevonden voor op de auto. Daardoor konden we alle spullen veilig kwijt en hadden we ontzettend veel ruimte op de achterbank. Dat maakt die lange tripjes van 8 uur in de auto toch wat comfortabeler.

Start de vakantie

Als je eenmaal op weg ben, is het een kwestie van genieten. Geniet van de vrijheid, de onverwachtse momenten, de avonturen, de spelletjes in de auto en mooie gesprekken die ontstaan. Voor mij maakt dat een auto vakantie onvergetelijk.