Heb je een mooie wagen en is de auto sterk genoeg om er een aanhanger, caravan of iets anders mee voort te trekken? Dan is het belangrijk dat je een goede trekhaak aanschaft. De juiste trekhaak zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord de weg op kan. Je kunt uit verschillende soorten kiezen, waardoor er altijd wel eentje is die bij je auto en wensen past. In deze blog lees je welke voordelen er aan een goede trekhaak gekoppeld zitten en vind je een handig stappenplan terug waarmee je de trekhaak zelfstandig kunt monteren.

Wat zijn de voordelen van een trekhaak?

Ben je op zoek naar een goede trekhaak? Dan is het belangrijk dat je voor ogen houdt welk type auto je hebt en hoe zwaar de aanhanger of caravan is die je ermee wil gaan trekken. Trekhaken hebben verschillende interessante voordelen. Ten eerste zijn ze niet duur, je krijgt er veel voor terug en de meeste trekhaken zijn gebruiksvriendelijk. Verder kun je de trekhaak voor verschillende zaken inzetten. Je kunt er een aanhanger, vouwwagen of caravan mee slepen, maar je kunt de trekhaak ook inzetten als fietsendrager of wanneer je moet verhuizen en je er een boedelbak achter kunt hangen.

Wist je dat het beter voor je snelheid en auto is om spullen achter de auto aan te trekken dan om alles op je dak te monteren? Verder is een gecertificeerde trekhaak veilig en erg flexibel. Je zou zelfs voor een afneembare trekhaak kunnen kiezen, zodat je er niet altijd mee hoeft rond te rijden. De keuze is aan jou!

Een handig stappenplan om je eigen trekhaak te monteren

Op welke manier kun je het beste een trekhaak monteren? Het loont in ieder geval in de kosten om de trekhaak zelfstandig aan je auto te bevestigen. Wanneer je de gewenste trekhaak hebt aangeschaft, zit er altijd een handleiding bij, hoe je de haak het beste en zonder problemen kunt monteren. Haal eerst de achterbumper los. Hierna kun je direct de dwarsbalk vastzetten met de bijgeleverde bouten. Het is belangrijk dat je de dwarsbalk goed vastzet. Hierna kun je de huls voor de trekhaak monteren.

Volg de stappen in de handleiding, zodat je zeker weet dat de veiligheid van de trekhaak gewaarborgd wordt. Vergeet de stekkerplaat niet en maak de achterbumper weer vast. Als laatste zet je de trekhaakkogel vast en controleer je nog even of alles stevig vastzit.