Heb jij een leuke bagagewagen te koop zien staan, maar weet je niet precies wat je er allemaal mee zou kunnen? In deze blog vertellen wij zo veel mogelijk over de bagagewagen. Vaak wordt een bagagewagen gezien als een vakantie aanhanger, maar de bagagewagens zijn ook prima geschikt voor hobbyisten. Doordat bagagewagens vaak erg licht zijn kunnen deze gemakkelijk met de hand verplaatst worden, de garage of schuur in bijvoorbeeld. Ook al jouw spullen blijven droog door de openklappende deksel.

De bagagewagens zijn ook het hele jaar door gewild, in de zomer natuurlijk door vakantiegangers maar in de winter ook door de mensen die op wintersport gaan. Je kan namelijk gemakkelijk je ski’s en snowboards erin kwijt, ook kan je er een tent bovenop monteren, dit worden meestal tenttrailers of tentbagagewagens genoemd. Als je fietsen mee wilt nemen kan je ook op de deksel van je bagagewagen een dakdrager plaatsen.

Koop snel voor de vakantie een bagagewagen!

Bagagewagen, geremd of ongeremd?

Het laadvermogen bepaalt of een aanhanger geremd of ongeremd is. Een geremde bagagewagen heeft een oplooprem met trommelremmen op de assen, hierdoor remt de bagagewagen mee met de auto als deze remt. De wegligging is beter en de slijtage aan de remschijven van de auto wordt verminderd. Bagagewagens die geremd zijn hebben een hoger laadvermogen en vaak zijn ze groter. Bagagewagens met dermate grootte zouden ook een quad of motor kunnen vervoeren.

De ongeremde bagagewagen die het vaakst voor komt heeft een laadvermogen van 750 kg, deze is er ook in een 500 kg variant. Hier kan je gemakkelijk je vispullen meenemen of andere lichte bagage. Als je in bezit bent van een B-rijbewijs zou je gewoon met de meeste ongeremde bagagewagens mogen rijden.

Bagagewagen kopen over de grens?

Het is logisch dat je op zoek wilt naar de goedkoopste bagagewagen, daarom ga je ook kijken naar bagagewagens over de grens. De prijzen kunnen verschillen maar houdt wel rekening met reiskosten en de tijd die het kost om erheen te gaan. Veel bagagewagens hebben een Europese goedkeuring, maar wil je deze in Nederland te naam stellen dan moet deze eerst geëxporteerd worden uit bijvoorbeeld Duitsland en daarna weer ingeschreven worden in Nederland. Dit moet zeer zorgvuldig gedaan worden en hier zitten natuurlijk ook kosten aan verbonden. Daarnaast heb je misschien nog problemen met het garantie aspect, mocht jouw bagagewagen kapot gaan dan zal je weer helemaal terug moeten naar waar je deze gekocht hebt om de garantie te gebruiken. Denk eerst goed na voor het kopen van een bagagewagen in het buitenland!

Bagagewagens huren bij Aanhangwagendirect

Wil je niet meteen een bagagewagen kopen? Dan kan je ook een bagagewagen huren bij Aanhangwagendirect. Met bagagewagens van Aanhangwagendirect kan je gemakkelijker een dagje, weekendje of weekje weg! Zij bieden twee bagagewagens aan met laadvermogens van 750 kg. Verder kan je bij het huren van deze bagagewagen nog een aantal toebehoren bijvoegen om deze uit te breiden, zoals een fietsenrek boven op de deksel.

Hiernaast kan je ook bij Aanhangwagendirect een bagagewagen leasen, hierover staat meer op Aanhangwagendirect.nl. Voor eventuele vragen kan je ook terecht bij hun klantenservice!