Tegenwoordig zijn er veel voertuigen beschikbaar voor leasing. Elk merk gloednieuwe auto’s komt in aanmerking. Je kunt zelfs een nieuwe mercedes financieel lease afsluiten als je dat wilt. Het kan ook een gebruikte auto van hoog kaliber zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is bevestigen dat de voertuigen waarin jij geïnteresseerd bent, in aanmerking komen voor leasing via je favoriete leasemaatschappij. Vraag de leasemaatschappij naar de eisen die zij stellen om erachter te komen wat een voertuig kwalificeert.

Wat betekent leasen?

Een financial lease is een type financieringssysteem. Met financiële leasing kun je het voertuig effectief bezitten zonder de volledige aankoopprijs vooraf te hoeven investeren. De bank dekt de aankoopprijs van de auto, die je vervolgens maandelijks terugbetaalt volgens een vooraf bepaalde financiële regeling. Na afloop van het leasecontract is de auto volledig van jou. Via deze methode kan elke auto worden gekocht. Dit heeft een aantal voordelen voor nieuwkomers, zzp’ers en MKB-ondernemers.

Wat zijn de procedures van leasen?

Het vinden van de auto’s die je zoekt, is het eerste dat je moet doen. Hoewel dit niet het geval hoeft te zijn, is het mogelijk om voertuigen te vinden die afkomstig zijn van een leasemaatschappij. Controleer vervolgens of de voertuigen in aanmerking komen voor financial leasing. Dien daarna een gratis vragenlijst in en het lease personeel zal direct bij een aantal kredietverstrekkers informeren of zij je van financiering kunnen voorzien. Zij laten je zo snel mogelijk de uitkomst weten. Plan een bezichtiging in zodra je lease aanvraag is geaccepteerd. Zij helpen je hier graag bij. Je kunt dan met het autobedrijf spreken om de aankoop af te ronden. Zij gaan aan de slag met je lease zodra je hen laat weten dat je een auto hen koopt. Alle documentatie moet worden ondertekend door jou en het autobedrijf. Je kunt het voertuig ophalen nadat de financier het tegoed heeft gestort op de rekening van het autobedrijf.