Verschillende slotenmakers zijn gespecialiseerd in het openen van een gesloten autodeur bij het verlies of bijvoorbeeld afbreken van een autosleutel. Net als bij een buitensluiting uit je woning, wordt het ook bij een probleem met je autosleutels afgeraden om zelf aan de slag te gaan. Zo komt het volgens een slotenmaker in Den Haag nog regelmatig voor, dat mensen het slot proberen open te maken met een schroevendraaier of bijvoorbeeld kleerhanger. Een zeer onverstandige keuze, daar het risico op een ernstige schade aan het sluitsysteem van de auto hierbij groot is. Wat kun je wel doen? In dit artikel lees je er meer over. 

Door het slot van je auto regelmatig grondig schoon te maken kun je veel problemen met autosloten voorkomen. Borstel het slot schoon met een tandenborstel en zorg er vervolgens voor dat deze goed in de olie wordt gezet. Olie helpt te voorkomen dat er vocht achterblijft in het slot. Vocht in sloten vergroot het risico op het afbreken van de sleutel. 

Voordelen van gespecialiseerde autoslotenmaker boven een reguliere slotenmaker

Schakel de spoeddienst van een autoslotenmaker in 

Ook wanneer je ’s avonds laat opmerkt dat je de sleutel van je auto verloren bent, kun je op de hulp van een autoslotenmaker rekenen. Veel van deze slotenmakers bieden tegenwoordig een spoeddienst aan. Deze spoeddienst bereik je niet alleen tijdens kantoortijden, maar ook daarbuiten. Vaak staat een spoedslotenmaker binnen een half uur bij je (auto)deur. Houd er rekening mee dat de kosten van het inschakelen van zo’n spoeddienst hoger zullen zijn, dan de kosten tijdens kantoortijden. 

Tip: laat je partner met de reservesleutel van het voertuig langskomen, om deze op die manier te openen. Helaas zal dit niet altijd een optie zijn, wat je afhankelijk maakt van de hulp van een slotenmaker. 

Sleutel bij laten maken bij gespecialiseerde sleutelservice 

Vaak kun je relatief makkelijk een sleutel bij laten maken na het verlies of afbreken van een autosleutel. Er zijn verschillende gespecialiseerde sleutelservices die je deze mogelijkheid bieden. Het inschakelen van zo’n sleutelservice is over het algemeen goedkoper, dan het inschakelen van een vakgarage voor het laten bijmaken van een sleutel. Is je sleutel gestolen, of heb je geen reservesleutel meer? In dat geval kan het opnieuw programmeren van het sluitsysteem van de auto noodzakelijk zijn. Dit is een klus die je uitsluitend door een vakgarage uit kunt laten voeren; slotenmakers en sleutelservices hebben hier doorgaans niet de juiste hulpmiddelen voor.