Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarin de hulp van een autoslotenmaker van pas komt. Je kunt hierbij denken aan het afbreken van de sleutel in het slotgat, of bijvoorbeeld het verlies van een autosleutel. In dergelijke situaties helpt een slotenmaker je de autodeur te openen, zonder het slot hierbij ernstig aan te tasten. Zelf een slot openen met bijvoorbeeld een stuk metalen draad wordt sterk afgeraden. De kans dat dit lukt is klein, terwijl het risico op blijvende schade aan het autoslot onnodig groot is. Niet alleen bij autosloten wordt het afgeraden om zelf een poging te wagen deze te openen zonder sleutel; een ervaren slotenmaker in Leiden wijst op het feit dat ook het slot op je huisdeur zal beschadigen bij zo’n poging.  

Bij een probleem met autosloten is het zaak te letten op de betrouwbaarheid en professionaliteit van de ingeschakelde slotenmaker. In dit artikel lees je er meer over. 

Belang van gecertificeerde autoslotenmakers

Voorkom hulp van een malafide slotenmaker 

Nog altijd zijn er relatief veel malafide slotenmakers actief in Nederland. De afgelopen jaren hebben meerdere televisieprogramma’s hier aandacht aan besteed. Niet voor niets; consumenten worden vaak voor honderden euro’s opgelicht, wanneer zij met zo’n malafide slotenmaker in zee gaan. Het vinden van een bonafide slotenmaker is echter niet altijd even gemakkelijk. Van de website van een slotenmaker valt doorgaans niet af te lezen, hoe professioneel en betrouwbaar deze is. 

Tips om een bonafide slotenmaker te vinden 

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de kans vergroot, dat je te maken hebt met een bonafide slotenmaker. De slotenmaker uit Leiden zet ze op een rijtje. 

  • Kies nooit voor een slotenmaker met een 088-nummer. Ga voor een slotenmaker met een netnummer, passend bij de plaats waar deze actief is. Het voorkomt dat je wordt doorgeschakeld naar een centrale. 
  • Vraag een slotenmaker vooraf om een inschatting van de kosten. Dit kan een ureninschatting met uurtarief zijn, maar bijvoorbeeld ook een volledige offerte. Vaak is nooit precies duidelijk hoeveel werk men voor jouw klus nodig heeft, waardoor een uurtarief met ureninschatting een goed alternatief vormt voor de offerte. 
  • Kijk naar de keurmerken die op de website van een slotenmaker worden vermeld. Ga hierbij na of een slotenmaker ook daadwerkelijk bij zo’n keurmerk aangesloten is. 

Tot slot helpt het om in je omgeving te informeren naar de betrouwbaarheid van slotenmakers. Wellicht hebben de buren of andere mensen in de wijk al eens eerder een slotenmaker nodig gehad.