Je sleutels in de auto laten liggen kan vervelende gevolgen hebben. Mogelijk is de auto automatisch op slot gegaan, waardoor het niet langer mogelijk is de auto te openen. Of denk aan de situatie, waarin de sleutels door een kwaadwillende voorbijganger uit de auto gehaald zijn. Deze kan de auto vervolgens op ieder moment onteigenen. Het laten openen van een gesloten auto kan hoge kosten met zich meebrengen; in het bijzonder wanneer je dit door een malafide partij laat doen. In dit artikel vertelt een slotenmaker in Den Bosch meer over de te zetten stappen bij een gesloten auto.

Op zoek naar een reservesleutel

De makkelijkste manier om het probleem op te lossen is het gebruik van een reservesleutel; mogelijk heeft je partner nog een sleutel of ligt deze thuis. Met een reservesleutel is de hulp van een slotenmaker niet nodig. Probeer de auto zo kort mogelijk buiten je zicht te houden als je op zoek gaat naar een reservesleutel. Een inbreker zou een ruit in kunnen slaan om zo bij de autosleutel te komen en de auto mee te nemen. Dit wil je voorkomen!

Laat de gesloten autodeur openen

Mocht je geen reservesleutel hebben, dan is het raadzaam de autodeur zo snel mogelijk te laten openen. Er zijn verschillende slotenmakers die je hierbij kunnen helpen. Ook via de dealer zou je de gesloten auto kunnen laten openen. In sommige gevallen worden de kosten mogelijk vergoed via de verzekeraar. Dat geldt niet bij een WA-verzekering, maar mogelijk wel bij de WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering. Lees de polisvoorwaarden van je verzekering nog eens na, om te kijken wat hierbij voor jou geldt. Het kan een flinke besparing op de kosten van de hulp van een slotenmaker opleveren.