Je hebt een aantal dingen te vervoeren en je wilt een aanhanger kopen, maar welke moet je hebben? Ga je voor een bakwagen of plateauwagen? Wil je een enkelasser of dubbelasser? Wil je een voertuig vervoeren en denk je aan het kopen van een machine-, auto- of multitransporter? Het beantwoorden van deze vragen kan soms wel lastig zijn. Om jouw keuze makkelijker te maken gaan wij in deze blog zoveel mogelijk aanhangers behandelen en uitleggen wat de opties zijn.

Kies ik voor een bakwagen of plateauwagen?

Ga je een aantal kleine dingen vervoeren die niet zwaar zijn dan is vaak een enkelas bakwagen of plateauwagen met een maximaal laadvermogen van 750 kg genoeg. Als je grotere lading wilt vervoeren dan moet je al snel kijken naar bak- of plateauwagens met een dubbele as of zelfs een tridemasser, die ook meer laadvermogen hebben.

Wat is nou het verschil tussen deze twee aanhangers? Het verschil zit in de plaatsing van de banden, bij een plateauwagen zitten de wielen onder de laadvloer, bij een bakwagen zitten de wielen naast de laadvloer. Omdat de wielen dus bij een plateauwagen niet in de weg zitten kan je gemakkelijk de zijborden naar beneden klappen. Hierdoor kan je een zwaardere lading gemakkelijk met bijvoorbeeld een heftruck van de zijkant af laden.

Bij het zoeken naar aanhangers moet je eerst weten wat je wilt vervoeren!

Machine-, auto- of multitransporter aanschaffen?

De transport aanhangers! Superhandig als jij een voertuig moet vervoeren, maar welke van de drie moet je nou hebben? Als jij alleen auto’s gaat vervoeren is het aanschaffen van een autotransporter het makkelijkst, dit omdat deze een 10 cm hoge reling rondom heeft in plaats van zijborden. De meeste autotransporters zijn ook uitgerust met oprijplaten maar let wel op of je deze niet zelf als extra moet bijbestellen.

Een machine kan gemakkelijk een machinetransporter oprijden aangezien deze aanhangers een brede oprijklep hebben, ook hebben ze een hele lage oprijhoek wat ideaal is voor rupsbanden. Weet je nog niet precies wat voor voertuigen jij vervoeren wilt? Dan is er altijd de multitransporter nog! Deze aanhangers kunnen voor bijna iedere klus ingezet worden, doordat de wielen onder de laadvloer zitten kan je ook optimaal gebruik maken van het laadoppervlak en makkelijk laden en lossen vanaf de zijkant.

De gesloten aanhangers

Wil jij graag dat jouw aanhanger dicht is of heb jij een koelaanhanger nodig? Dan zijn gesloten aanhangers ideaal. Een bagagewagen is perfect voor het vervoeren van vakantie- of hobbyspullen. Je kan mooi overzicht houden over je lading door de omhoogslaande deksel en hij is makkelijk te bedienen. Wil jij bij nat weer toch jouw spullen droog verhuizen? Kijk dan naar de gesloten aanhangers van Humbaur, deze aanhangers hebben een deur aan de achterkant om het in- en uitladen soepel te laten lopen.

Overige aanhangers

Een aantal overige aanhangers kunnen niet besproken worden, dit zijn de volgende aanhangers:

  • Kipper aanhangwagen
  • Motortrailers
  • Chassis Tiny Houses

Voor alle benodigde informatie over deze overige aanhangers kan je naar Aanhangwagendirect.nl. De aanhangers van Aanhangwagendirect zijn van topkwaliteit, zij verkopen alleen de topmerken! Voor eventuele vragen kan je terecht bij hun klantenservice.