Naarmate elektrische voertuigen (EV’s) steeds populairder worden, neemt de behoefte aan snellaadstations op gelijkstroom snel toe. Veel autodealers, wagenparkbeheerders, commerciële en industriële ondernemers, waaronder hotels en winkelcentra, kiezen ervoor om DC-snelladers, ook wel niveau 3-laders genoemd, ter plaatse te installeren.

Het is een verstandige beslissing en er zijn veel voordelen aan verbonden. DC-snelladers bieden meer gemak, een hoger niveau van klantenservice, extra voordelen voor werknemers en gasten en een bewezen inzet om de impact op het milieu te verminderen.

auto opladen

Kosten DC snellader

Een veelgestelde vraag is: “Wat zijn de kosten van een DC-snellader en/of wat zijn de kosten om een ​​DC-snellader te installeren?”

Net als bij elk bouwproject, zijn er veel factoren die bijdragen aan de totale kosten van de aankoop en/of installatie van een DC-snellader. De eerste dingen om te overwegen zijn:

Uitgangsniveau oplader – DC-snelladers kunnen een vermogen leveren van 20 kW tot meer dan 350 kW, afhankelijk van het model en de toepassing waarvoor ze zijn gebouwd.

De kosten voor deze eenheden kunnen variëren van ongeveer € 15.000 tot meer dan € 150.000 voor de eenheden met de hoogste output. Er zijn opladers die twee voertuigen tegelijk kunnen bedienen, maar voor andere kunnen extra dispensers of eenheden nodig zijn om dat gemak te bieden.

Infrastructuur

Bestaande elektrische infrastructuur – Als eigenaar, manager of exploitant van een locatie, of de persoon die is belast met het aanschaffen van een DC-snellader voor jouw locatie, moet je rekening houden met jouw huidige elektrische infrastructuur. Hoewel DC-snelladers sneller opladen, hebben ze ook veel meer energie nodig. De meeste DC-snelladers hebben 480 V/3-fase nodig om goed te kunnen functioneren.

Er zijn een paar DC-snelladers die kunnen werken op enkelfasig of 208V/3-fase, maar ze zijn beperkt tot 50 kW-output en lager. Als je overweegt een snellader met hoog vermogen te installeren, is mogelijk meer dan 500 A van 480 V/3-fase nodig.

Als het nutsbedrijf moet worden betrokken om extra stroom naar de site te krijgen, kan dit de kosten verhogen vanwege de aanzienlijke tijd die ermee gemoeid is.

Locatie

Hoe dichter bij de elektrische infrastructuur je je bevindt, hoe betaalbaarder jouw installatie zal zijn. Hoe verder weg van het elektrische paneel, hoe groter de kans dat er door beton of muren moet worden gezaagd, wat de totale kosten zal verhogen.

Kortingen en incentives

Er zijn veel programma’s beschikbaar voor sitehosts die kunnen helpen de apparatuurkosten, installatiekosten of beide te compenseren. Neem contact op met een laadpaal bedrijf voor meer informatie over programma’s waarvoor je mogelijk in aanmerking komt.

Het is belangrijk op te merken dat DC-snelladers een extra niveau van kennis en expertise vereisen om te selecteren en te installeren. Je wilt zeker zijn van jouw keuze om een laadpaal zakelijk aan te schaffen. Zoek dus naar een bedrijf dat is gespecialiseerd in DC-snelladers en kan u end-to-end-oplossingen bieden om aan al jouw behoeften te voldoen.