De warme zomerdagen zijn ideaal voor het uitvoeren van verschillende schoonmaakklussen. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de auto, het grondig schoonmaken van de woonkamer en keuken, enzovoorts. Ook kun je in deze periode kleine renovaties uitvoeren aan je woning en tuin. Meubels in huis kun je tijdelijk in de tuin stallen. Ideaal, wanneer je een klus als schimmel verwijderen of behang verwijderen op de planning hebt staan. Het voorkomt dat de meubels beschadigd of vervuild raken. Welke klussen pak jij deze zomer op? 

behang verwijderen

Auto schoonmaken in de zomerperiode 

Met de natte herfst en de koude winter in het vooruitzicht, is de zomerperiode het ideale moment om de auto schoon te maken en van een nieuw laagje autowas te voorzien. Het gaat schade aan de auto tegen. Ook kan het schoonmaken van je auto verstandig zijn, wanneer je over een paar dagen voor een vakantie buiten de deur vertrekt. Het is prettig om in een schone auto naar je vakantiebestemming te kunnen reizen. In het bijzonder, wanneer deze op meerdere uren rijden van je woning ligt. Met de volle zon op de lak van je auto, valt vuil sneller op in de zomer. Door de auto schoon te maken voorkom je dit! 

Schoonmaakklussen in huis uitvoeren

Naast het schoonmaken van de auto zijn er ook in huis verschillende schoonmaakklussen die je in de zomer uit kunt voeren. Zoals eerder werd aangehaald, kun je de warme zomerdagen gebruiken om je meubels tijdelijk buiten te zetten. Zo heb je alle ruimte om schimmel te verwijderen of het behang op wanden te vernieuwen. Schimmel verwijderen is belangrijk, daar schimmel astmatische en reumatische klachten kan verergeren. Met een spray van bijvoorbeeld HG is het verwijderen van schimmel heel eenvoudig. Datzelfde geldt voor het verwijderen van oud behang, wanneer je de wanden thuis van een nieuwe look wilt voorzien. 

vochtproblemen

Met de tuin aan de slag in de zomer 

Is de auto weer schoon en heb je binnen geen last meer van schimmel? Pak in dat geval de tuin aan! De tuintegels kunnen door het jaar heen groen geworden zijn door de aanslag op de tegels. Zonde, want het geeft je terras en tuin als geheel een rommelige, onverzorgde uitstraling. Net als voor het verwijderen van schimmel in huis, heeft HG ook voor het verwijderen van een groene aanslag op tuintegels een schoonmaakmiddel. Naast deze spray kun je ook schoonmaakazijn gebruiken. Het gebruik van een hogedrukspuit wordt afgeraden. Net als bij het schoonmaken van de auto kan het de tegels aantasten.