Met duurzame en slimme parkeerplaatsverlichting ontstaat een balans tussen kosten, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. Parkeerplaatsverlichting lijkt alleen maar geld te kosten. Maar is dat wel zo? Met duurzame en slimme verlichting bespaar je energie en dus geld. Maar goede parkeerplaatsverlichting heeft een aantal voordelen die niet in geld zijn uit te drukken. Zo zorgt het voor veiligheid en geeft het de parkeerplaats een stijlvolle uitstraling.

Duurzame parkeerplaatsverlichting

Met de huidige LED-armaturen en hun slimme besturingssystemen bespaar je energie. Het is mogelijk om tot wel 85% energie te besparen in vergelijking met conventionele verlichting. Een aanzienlijke kostenbesparing dus en niet te vergeten een mooie verlaging van de CO2-voetafdruk.
Daarnaast is er door deze LED-armaturen minder lichtvervuiling. Iets waar omwonenden en de natuur je dankbaar voor zullen zijn.

Slimme parkeerplaatsverlichting

De armaturen kunnen uitgerust worden met een slim besturingssysteem. Hierdoor is het mogelijk om de armaturen op afstand te beheren. Plus dat je extra kunt besparen door de armaturen volgens een schema te laten dimmen. Nog een mooie besparing krijg je door de verlichting te voorzien van bewegingssensoren. Want met deze sensoren kun je de verlichting automatisch verder dimmen wanneer er niemand op de parkeerplaats is. Daardoor bespaar je energie en dus kosten.

Parkeerplaatsverlichting zorgt voor veiligheid

Met de juiste en goede parkeerplaatsverlichting kun je zorgen voor een veilige parkeerplaats. In drievoud zelfs. Als eerste voelen voetgangers die op de parkeerplaats lopen zich veiliger met de juiste verlichting. Het tweede is dat indringers, zoals auto-inbrekers, niet van licht houden. Een goed verlichte parkeerplaats schrikt indringers dan ook af. Het derde en laatste punt is het verkeer. Niet alleen zorgt goed licht dat je beter kunt inparkeren, het vergroot ook de verkeersveiligheid. Want door goed licht zijn auto’s, voetgangers en andere obstakels beter zichtbaar.

Een parkeerplaats met een stijlvolle uitstraling door parkeerplaatsverlichting

Naast de veiligheid kan parkeerplaatsverlichting zorgen voor een stijlvolle uitstraling van de parkeerplaats van je bedrijf. Gewoon door bij de functionele verlichting te kiezen voor verlichting met een onderscheidend karakter. Er is zijn zo veel verschillende uithouders en armaturen dat er altijd wel iets is te vinden dat past bij de gewenste uitstraling.