De aanschaf van een occasion is een proces dat de nodige tijd in beslag neemt. Het uitzoeken, onderhandelen en ophalen van de auto zijn een klusje dat je niet even in een weekend doet. Maar als je de auto dan eenmaal in het bezit hebt, wil je het liefst natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Toch is het wel fijn om na de aanschaf je auto eerst een grondige reinigingsbeurt te geven. Of je nu je oog hebt laten vallen op Ford occasions of een ander merk, een schone auto is de start van een goed huwelijk. Dit zijn een aantal mogelijkheden.

Zelf reinigen

Voor wie houdt van aanpakken kan je prima zelf je auto een flinke schoonmaakbeurt geven. Afhankelijk van hoe grondig je dit aanpakt, kan je dit meestal wel in een dagdeel doen. Grondig reinigen doe je het liefst van binnen en van buiten. Meestal begin je eerst met groof reinigen door te stofzuigen. Vervolgens kan je met een compressor aan de slag op plekken waar je met een normale stofzuiger moeilijk bij kunt komen. Voor stoffen oppervlakten kun je gebruik maken van speciale bekledingsreiniger. Alle losse onderdelen kun je buiten de auto uitkloppen en ook behandelen met speciaal schoonmaakmiddel. Voor leren bekleding geldt echter weer een andere aanpak, omdat deze niet geschikt is voor alle schoonmaakmiddelen.

Uitbesteden

Wie het zelf reinigen niet ziet zitten kan dit natuurlijk ook uitbesteden. Bij de meeste autogarages kun je terecht voor een volledige schoonmaakbeurt voor zowel de binnen- als buitenkant van je auto. Zo weet je zeker dat je auto volledig stof- en vlekvrij gemaakt wordt. Natuurlijk zitten hier wel hoge kosten aan verbonden. Mocht je dit te duur vinden, dan kun je natuurlijk ook kiezen om zelf een deel van je auto schoon te maken en de rest uit te besteden.

Opletten bij aanschaf

In de meeste gevallen maak je voor aanschaf van je occasion een proefrit. Let hierbij ook op eventuele nare geurtjes in de auto. Deze zijn vaak moeilijker te verwijderen dan wanneer er enkel wat stof op het dasboard ligt. Wanneer je je auto bij een dealer koopt, dus naar de Kia garage gaat voor de aanschaf van Kia occasions, heb je waarschijnlijk het voordeel dat de dealer de auto al volledig gereinigd heeft. Dit is vaak niet altijd het geval bij aanschaf van een occasion bij een particulier.