Heb je een auto staan die je niet meer gebruikt? Of wil je graag een nieuwe auto kopen? Dan is het wel zo fijn als jij je huidige auto aan iemand anders kunt verkopen. Het geld wat je uit de verkoop van je oude auto haalt, kun je weer in andere zaken steken. Wil jij je occasion verkopen? Dan is het een goed idee om je van tevoren goed in te lezen. In deze blog krijg je een aantal tips waar je mee aan de slag kunt, als jij je auto snel en zonder problemen wil verkopen.

Controleer of de auto niet kapot is

Voordat je tot de verkoop van je auto overgaat, is het belangrijk om te checken of er niets kapot is. Zet de airco aan en uit, check of de afstandsbediening van de auto naar behoren functioneert en kijk of de binnen- en buitenverlichting het nog goed doet. Heb je de auto al een tijdje niet gebruikt? Kijk dan of de motor zonder problemen start en of de accu geen waarschuwingslamp laat branden. Wanneer de auto start in het bijzijn van de koper, zal hij/zij een stuk enthousiaster reageren dan wanneer je er op dat moment achter komt dat de accu het begeven heeft.

Bied zekerheid en een interessant aanbod

Wil jij je auto verkopen? Dan is het een goed idee om de potentiële een aantal belangrijke voordelen mee te geven. Zorg ervoor dat je zelf een APK uit laat voeren en vraag hier een bewijs van. Tijdens de APK-keuring kunnen ze direct ook een uitdraai van de kilometerstand voor je maken. Dit wekt vertrouwen bij de koper. Zorg er ook voor dat je over een set reservesleutels beschikt. Ben je die kwijt? Dan kun je de sleutel bij laten maken.

Daarnaast is het een goed idee om alle vloeistoffen in de auto bij te vullen, zodat de koper van de auto dit niet meer hoeft te doen. Geef de complete onderhoudshistorie van de auto mee. Als laatste kun je er nog één keer mee door de wasstraat rijden, zodat de koper in een schone auto naar huis kan rijden.

Gun de koper een mooie prijs

Natuurlijk wil je alles uit de verkoop van je auto halen. Pas hiermee wel op dat je de koper niet afschrikt door een hogere prijs te vragen, dan de auto in werkelijkheid waard is. De kans dat je exact de vraagprijs voor je oude auto zal ontvangen is klein. Kom de koper daarom een beetje tegemoet en onderhandel over een eerlijke prijs.