Je bent zuinig op je auto en wil deze ook graag schoon en netjes houden. Je kunt ervoor kiezen om je auto dan regelmatig door de wasstraat te rijden. Hier zitten wel extra kosten aan verbonden en soms heb je te maken met een lange wachtrij. Je kunt er dan voor kiezen om zelf je auto schoon te maken. Het is dan raadzaam om te kiezen voor de juiste schoonmaakmiddelen voor je auto. Zorg dat je altijd milde reinigingsmiddelen koopt om te auto te beschermen. Deze koop je via BMWshop.ekris.nl. Zo weet je zeker dat je lak niet beschadigd tijdens het reinigen van de auto. Voor de diverse onderdelen van de auto zijn er verschillende schoonmaakmiddelen. Zo heb je een middel voor je velgen, je ruiten en de lak van de auto.

Zorg voor een goede spons

Wanneer je je auto schoon gaat maken is niet alleen het middel van belang, maar ook de spons die je gebruikt. Kies altijd voor een microvezel spons. Dit is een zachte spons die geen krassen maakt op de auto. De reden dat je niet voor een gewone spons moet kiezen is omdat deze spons vuil en zand opzuigt. Dit blijft vervolgens in de spons zitten waardoor er krassen in de lak kunnen ontstaan. Met een microvezelspons heb je daar geen last van. Investeer daarnaast in een goede shampoo voor de auto. Goedkopere autoshampoos zijn vaak vrij agressief waardoor het niet veel goeds doet voor je auto. Een goede autoshampoo zorgt ervoor dat de laklaag van de auto goed beschermd blijft terwijl je de auto schoonmaakt.

Extra bescherming voor de auto

Naast dat je beter iets meer uit kunt geven aan goede schoonmaakproducten voor de auto ter bescherming, kun je ook investering in beschermende producten voor de auto. Na het reinigen van de auto kun je bijvoorbeeld kiezen voor een autolak die je auto weer laat blinken en zorgt voor een extra beschermlaagje op de auto. Een lakbeschermer zorgt ervoor dat je auto langer mooi blijft mits je deze lak regelmatig aanbrengt na het reinigen van de auto. Zo ziet je auto er als nieuw uit en houd je krassen en vuil op afstand. Heb je onverhoopt toch een kras op de auto? Dan kun je met behulp van commandant de kras eenvoudig weer wegwerken.