Wanneer je met autoruitschade wordt geconfronteerd zit er vaak niets anders op dan de autoruit te vervangen. Heb je een sterretje in de voorruit dan is autoruit reparatie prima te doen, maar wat wanneer je te maken hebt met een flinke barst of zelfs met een compleet verbrijzelde voorruit? In dat geval is autoruit vervangen het enige dat nog mogelijk is. Het hoeft geen probleem te zijn om een autoruit goedkoop te laten vervangen. Er is een groot verschil in prijs tussen een originele autoruit en een autoruit die voor de after market is geproduceerd. Ben je ook geïnteresseerd in het besparen van kosten wanneer je autoruit vervangen moet worden? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten!

Hoe kan je goedkoop een autoruit vervangen?

Goedkoop autoruit vervangen lijkt op het eerste zicht een lastig karwei, tenminste wanneer je niet wilt inleveren op de kwaliteit en veiligheid. In de praktijk valt dit gelukkig best mee. Goedkoop een autoruit vervangen kan namelijk door te kiezen voor een after market exemplaar. Het betreft hier een autoruit dat niet over een merklogo beschikt waardoor het niet uitsluitend door een erkende merkdealer mag worden verkocht. Een dergelijke autoruit biedt veel meer zekerheid in vergelijking met een tweedehands exemplaar. Bovendien zijn tweedehandse, originele autoruiten vaak nog een flink stuk duurder in aankoop. Dit zou nog acceptabel zijn mocht er ook een hogere kwaliteit mee gepaard gaan, maar dat is niet het geval. Er voor kiezen om je beschadigde autoruit te laten vervangen door een after market exemplaar is dan ook altijd de beste keuze.

Een optimale kwaliteit met een after market autoruit

Wil je bij autoruit vervangen kosten besparen door te kiezen voor after market autoglas dan brengt dit geen enkel nadeel met zich mee, in tegendeel. Zowel originele autoruiten als after market exemplaren worden gemaakt in dezelfde fabriek en maken bovendien deel uit van hetzelfde productieproces. Dit zorgt er voor dat er op geen enkel vlak sprake kan zijn van een verschil in kwaliteit. Het enige verschil dat tussen beide type autoruiten bestaat is dan ook terug te vinden in het ontbreken van een merklogo bij een after market autoruit. Het betreft hier echter louter een visueel verschil waardoor dit de hogere prijs van een originele autoruit absoluut niet rechtvaardigt.

Zelf je beschadigde autoruit vervangen?

Hobbyisten willen vaak de prijs van autoruit vervangen zoveel mogelijk drukken door er voor te kiezen om het vervangen zelf te doen. Dat is uiteraard een mogelijkheid, alleen willen veel partijen niet alleen losse autoruiten verkopen. Dat geldt niet alle voor verkopers van autoruiten. Online kan je een losse autoruit kopen en deze laten bezorgen zodat je zelf de autoruit vervangen kan.  Dit biedt niet alleen een interessante oplossing voor hobbyisten, maar bijvoorbeeld ook voor garagehouders. Deze doelgroep is hier aan het juiste adres voor het kopen van kwalitatieve autoruiten tegen een bijzonder scherpe kostprijs.

Autoruit goedkoop vervangen, ook op locatie mogelijk

Een autoruit vervangen tegen lage kosten is dus mogelijk wanneer je er voor kiest voor after market autoglas. Het is een vaak gehoord probleem dat mensen te maken krijgen met een beschadigde autoruit op de meest ongewenste momenten. Dit kan zelfs tijdens het rijden gebeuren. Een vogel die tegen de voorruit van de auto aan knalt kan er voor zorgen dat er een stevige barst ontstaat terwijl een ongeval een verbrijzelde voorruit als gevolg kan hebben. In beide gevallen zal je niet meer verder kunnen rijden. Daar is een uitstekende oplossing voor! Je laat gewoon je autoruit vervangen op locatie, bij jou thuis of bijvoorbeeld op het werk. Veel autoruitherstellers komen namelijk graag bij de klant op locatie waardoor een ernstig beschadigde autoruit op efficiënte en voordelige wijze kan worden hersteld!

Een beschadigde autoruit vervangen hoeft niet lang te duren

Het snel herstellen van een beschadigde of volledig kapotte autoruit is niet alleen belangrijk vanuit praktisch opzicht, daarnaast kunnen zo ook heel wat andere nadelen op efficiënte wijze tegen worden gegaan. Een kapotte autoruit kan er namelijk voor zorgen dat:

 

  • Er een bepaald veiligheidsrisico ontstaat voor de bestuurder en inzittenden van de auto.
  • De auto een eenvoudig doelwit vormt voor criminelen die ze willen stelen.
  • De elektronica in de auto wordt beschadigd indien er mee wordt gereden bij regenweer.

 

Snel een autoruit vervangen is dus zeker een vereiste om heel wat vervelende nadelen te kunnen voorkomen.